FARMEN - HISTORIEN

 
     
  Her er en liten oppsummering av Farmens virksomhet så langt. (Eksterne linker åpnes i nytt vindu).
 
     
2005


En ny milepæl nåes når vi gir ut soloalbumet "13 songs" med vår gamle helt Tim Scott McConnell i januar.
Samtidig jobbes det intenst med Bjørn Berge som opplever et aldri så lite gjennombrudd i Europa, og da spesielt i Frankrike.
I oktober slipper Matpackers sitt 4 album (3dje hos Farmen) "Hedersmann".
I november reiser Tim Scott på turné i Europa med Madrugada, og både Bjørn Berge og Tim starter innspillinger av nye album.

 
     
2004

I januar 2004 slippes vi Farmens andre utgivelse med Bjørn Berge. Og som ved alle tidligere anledninger høster også "St.Slide" strålende kritikker i inn og utland. Samtidig fortsetter Bjørn Berge sin utrettelig turnevirksomhet, og spesielt i Be-Ne-Lux, Tyskland, Danmark og Norge.
Også Kaizers Orchestra turnerer kontinuerlig og etablerer seg som et stadig sterkere navn på kontinentet. I februar mottar også Kaizers Orchestra spellemannprisen for "Årets video 2003". I april slipper vi CD-singlen "The Gypsy finale", en live EP kun tilgjengelig for salg på konserter og i Farmens nettbutikk.
Farmen fortsetter også ekperimenteringen med salg i "nye medier" og lanserer videoklipp og MP3 ringetoner for mobiltelefon via egne nettsider.
I august slapp vi Tønes' fjerde album "Grønnare Gras", en ny perle fra Sokndals store sønn.
Tim Scott gikk samme høst i studio for å spille inn sin første skive for Farmen, som er planlagt utgitt i første halvdel av 2005. Dette blir en singer/songwriter-utgivelse som vi har ventet på og gledet oss til i lang tid.
I desember annonserer Kaizers Orchestra at de har signert avtale med Universal Music i Tyskland. Kaizers-epoken er dermed over for Farmens vedkommende.

 
     
2003
Kaizers Orchestra har en nærmest umulig jobb med å lage en oppfølger til debuten, men når "Evig Pint" utgis i februar er det ingen tvil; dette er Norges viktigste band i øyeblikket. Det hagler inn med strålende anmeldelser og mediefokuset er vanvittig.
Bandet fortsetter sin hemningsløse turnèvirksomhet i inn- og utland, og nå står alle festivaler i Europa i kø for å få Kaizers Orchestra på plakaten, noe som inkluderer festivaljobber i bl.a. Sverige, Nederland, Tyskland, Danmark. Samtidig får Farmen på plass distribusjonsavtaler med Bertus (Be-Ne-Lux), National / Bonnier Amigo (Sverige, Finland) og Pias Recordings (Tyskland, Østerrike, Sveits). Kontroll på kontinentet!
Også Bjørn Berge gjør det skarpt i Europa, og er invitert på en lang rekke festivaler, og også han får strålende kritikker i Europeisk presse.
Bjørn Berge får Spellemannprisen i kategorien Blues for "Illustrated man", prisen deles ut av ingen ringere enn Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra.
Debuten til The MoMac Trio lisensieres til Japan via selskapet RevelYell.
Omsider finner vi igjen tonen med Oslobandet Johns Quijote, og ender med at Farmen overtar de to tidligere utgivelsene som de har hatt på egen label, og også utgir nok et nytt album som roses opp i skyene av et stort pressekorps;"Værmelding for fattigfolk". Tønes går i studio høsten 2003 for å forberede albumet som skal ut i 2004, samtidig som vi også gir ut Tønes CD-singel "Sju".

 

 
     
2002


"Ompa til du dør" bare fortsetter å selge. Faktisk tar det fullstendig av, og en av Norgeshistoriens største rockdebuter er et faktum. Farmen flytter salg og distribusjon til Sonet/Universal. Vår første Spellemannpris er et faktum når "Ompa til du dør" får prisen for årets beste Rockalbum - bandet var også nominert i klassen Årets Nykommer. Kaizers Orchestra utgir også singlene "Mann mot mann" og "Død manns tango" i løpet av året, og er Norges mest turnerende band gjennom tidene. Rockefeller blir fylt opp 4 ganger i løpet av våren, og innen utgangen av året passer "Ompa til du dør" 80.000 solgte eks. De spiller på Roskildefestivalen og blir i danske medier omtalt som den beste konserten på dansk jord dette året. På høstparten går bandet i studio for å jobbe med innspilling av en ny skive.
På våren 2002 inngår vi en lisensavtale med Warner Music om salg av tre Bjørn Berge-skiver utenfor Norge. Dette er noe vi har sikla på lenge fordi Mr StringMachine er en av de råeste norske artister vi vet om, med en herlig "attitude" og med et konsertkonsept som tar pusten fra de fleste. I løpet av sommeren inngår vi også en avtale med Berge om innspilling av en ny skive, og albumet "Illustrated man" blir utgitt på Chicken Farm denne høsten.
Som om ikke det er nok; vår gamle helt Tim Scott (kjent fra bandet Havalinas og den artisten vi har sett flest ganger live), som nå er bosatt i Oslo, starter bandet The MoMac Trio, og utgir sin debutskive hos oss.
Matpackers gir ut sitt album nr 3; "I bøtter og spann".
I Danmark begynner ryktene å gå om at det i Norge finnes et genialt band som heter Kaizers Orchestra, og omsider får Farmen hull på eksportbyllen, og inngår distribusjonsavtale med Kick Music for Danmark.
Som et av Norges første plateselskaper starter Farmen salg av nedlastbare musikkfiler. Fra Farmens nettbutikk kan man også kjøpe cd-plater, vinyl, t-skjorter osv.
 
     
2001

Oj, her skjer det noe; Kaizers Orchestra utgir debutalbumet "Ompa til du dør". Salget går tregt i starten (som forventet), men utover høsten begynner ting å ta av. Albumet blir mottatt med strålende kritikker fra landets medier, VG-listeplasseringer hver uke, og en stadig voksende liste over spillejobber gir både band og selskap selvtillit. Før utgangen av året har "Ompa.." solgt over 30.000, omtrent 10 ganger mer enn noen av våre tidligere utgivelser.
Johns Quijote jobber fortsatt på egen hånd og utgir igjen på egen label den lavmælte "Vakkert men sant".
I tillegg utgir vi debutalbumet "Stay" til den danske gruppa Envelope.
Erik Brenna, en gammel bekjent og ihuga rockabillyfantast, begynner å jobbe sammen med Remo, som dermed får en særdeles festglad og arbeidsvillig kollega - en ypperlig kombinasjon.
 
     
2000
I 2000 ga vi ut får første barneplate; "Bongofeber" med famlien Joner. Forfatteren Arne Mo hadde oversatt tekstene til Remo og Erik's gamle helt Ted Hawkins til nynorsk, og dermed var albumet "Redd" kvalifisert til utgivelse. Samarbeidet med Johns Quijote hadde kræsjlandet og bandet ga ut knallskiva "Forløper" på egen label. Vår helt Tønes gav ut singlen " Sko ikkje sagt någe hvis det va drid" og albumet "Det så e inne i krabben", utgivelser som viste en mer rocka side av Sokndals store sønn.
Samtidig får vi kontakt med en heller ukjent, merksnodig og fantastisk gjeng som kaller seg Kaizers Orchestra og som har lyst til å utgi musikk som ingen andre enn bandet selv og Farmen har tro på at kan selge noe som helst. Blant annet gjør de en legendarisk utekonsert på "prammen" i Sandvika for ca 5 3/4 tilhørere.
 
     
1999Hvor blir det av det store platesalget, Spellemannominasjoner og invitasjonene til de ville festene for åndseliten?
Fortsatt drives Farmen på ideelt grunnlag, penger til lønn er det bare å glemme. 1999 ble et roligere år enn det foregående. Matpackers 2. album "Redningsmann" var en knallskive som igjen fikk gode anmeldelser, Tønes gav ut sin legendariske "Bonde"-singel, og vi fant Oslo-bandet Rex Rudi, en ellevill blanding av vise og rockabilly, og med ustyrtelig morsomme tekster. Deres debutalbum bar den erværdige titlen "Her om dagen i lagunen".
 
     
1998

Dette var året vi for alvor begynte å utgi skiver. Oslobandet Johns Quijote (tidligere John Ivars) som vi hadde fulgt med på en god stund gav ut sin kritikerroste debut "Ingens hjerte", Tønes gav ut singlen "Maleri" og albumet "Gobai", Matpackers debuterte med "Tviarbeid", og Moys kom med sitt andre album "Omvendt grønn".
Samtidig vokste ønske vårt om å jobbe mot utlandet, og vi bestemte oss for å dele selskapet i to labler; Broiler Farm som utgir musikk med norske tekster, og Chicken Farm med en mer internasjonal profil. På Chicken Farm kom det dette året ut to utgivelser; Carsten Loly's "Dusk" og salsakongene La Descarga kom med utgivelsen "Descongelate".
Fantastiske kritikker kom på løpende bånd for stort sett alle utgivelsene våre, selv om platesalget ikke sto helt i stil…
 
     
1997

I 1997 jobbet vi først og fremst med promotion for andre utgivelser gjennom firmaet MBS. I tillegg ga vi ut albumet "Virvel" med Enebakk-bandet Moys.  
     
1996
Beslutningen om å starte plateselskap ble fattet etter en skremmende fuktig båttur på Oslofjorden i en liten 17-foter, der Remo Rehder og Erik Brataas kombinerte betydelig inntak av alkohol med ditto ubetydelige kunnskaper om sjøen og båtlivet. Båtturen inkluderte bl.a. en lett kræsj i Aker Brygge med påfølgende avrevet kalesje, hvoretter vi utpå morgenkvisten ankret opp ved Kalvøya (30 meter fra fastlandet), og sov oss gjennom sommerens heftigste regnvær.
Ironisk nok; Farmens første artist var sjamtrollet Tønes fra Sokndal, som med sine underfundige og van(n)vittig morsomme tekster bare måtte utgis. Albumet "Rett te håves" inneholder låta "Den dagen Sivart og Randolf kjørde rett i bryggo", - ikke ulikt våre egne erfaringer. "Rett te håves" ble utgitt av Farmen i oktober…
Kickoff-party ble avholdt i Sandvika i desember, og både Tønes, John Ivars (senere Johns Quijote) og Tim Scott opptrer.
Som så mange andre frittstående plateselskaper var utgangspunktet for Farmen også å være et alternativ til de multinasjonale selskapenes hyperkommersialisering og begredelige satsing på norsk musikk.
Remo er eneste ansatte, lønn og andre goder er ikke en del av betingelsene.
Farmen inngikk distribusjonsavtale med Musikkoperatørene og meldte seg inn i FONO - Foreningen Norske Plateselskaper, først og fremst fordi vi hadde hørt mye positivt om julebordene.
 
 

 

 


Forside | Nyheter | Historien |Chickenfarm | Broilerfarm | Butikken | Mailingliste | Linker | MBS | Kontakt | English | Artistene | Arne Mo | Bjørn Berge | Carsten Loly | Envelope | Johns Quijote | Joner
Kaizers Orchestra
| La Descarga | Matpackers | Moys | Rex Rudi | Tim Scott | Tønes


Farmen, Postboks 337. 1301 Sandvika, Norway
Tlf:67 52 28 60, Mob: 9051 1055, E-mail: info@farmenas.com

 

Design: To the Point Webdesign E-mail: info@2tp.no